вторник, 27 декабря 2011 г.

Алгоритм просування статтями


Термін “розкрутка сайту” всіма розуміється по-різному і наводить, відповідно, до розбіжностей в підходах до розкрутки. Ви зрозумієте, як просуватися статтями, якщо термін “розкрутка сайту” розглядатимете, як “розкрутка контента сайту” або “просування статтями”.

На заході, до речі, не існує аналога терміну “просування статтями”, там це називають “оптимізація статтями”.
Головний аспект в цьому алгоритмі це не розміщення своїх статей на чужих майданчиках, що приносить вашим донорам низькочастотний трафік і заслання, а публікація хороших статей на своєму сайті і просування їх за допомогою публікаціїї різних анонсів на відвідуваних та якісних ресурсах.
Поступаючи таким чином, не ваші донори, а ви отримаєте низькочастотний трафік, а також зовнішні природні заслання, якщо статті будуть дійсно цього заслуговувати.
Крім того що написати хорошу статтю, її треба підготувати:
- правильно озаглавити, оскільки текст в заголовку має більшу вагу в порівнянні з текстом в параграфах або списках і, відповідно, ключі, що попали в заголовок, приноситимуть вам потрібних людей з пошуку;
- назву статті помістити в теги "title" і "h1"
- у url (адреса) статті помістити важливі ключі (на трансліті);
- опублікувати і дочекатися індексації.
Увага! Якщо ви опублікуєте свою статтю на авторитетніших ресурсах перед тим, як вона була проіндексованна на вашому сайті, то ваша сторінка може попасти під фільтр неунікального контента і знаходитися лише в додаткових результатах пошуку. Тому, перш ніж публікувати копії статей на інших ресурсах, дочекайтеся індексації її на своєму сайті або ж розміщуйте в статті заслання на джерело без nofollow і noindex.
Ось ви опублікували статтю, вона проіндексувалася, але про неї ще ніхто не знає. Якщо ви хочете, аби на статтю хтось посилався, то потрібно показати людям, що є такий матеріал, що він корисний і заслуговує на цитування, інакше публіка її не відмітить. Ось деякі з методів розкручування статті (просування її в маси):
1. Додати статтю в соціальні закладки. Це дасть, хоч і невеликий, трафік та, можливо, прибавку по пузоміркам.
2. Додати короткий огляд статті в спеціальні соціальні сервіси. Люди на таких сервісах для того і знаходяться, аби шукати і читати популярні і цікаві матеріали. Подібними сервісами можуть служити:
- Новинні (news2.ru, newsland.ru, vott.ru, smi2.ru і безліч інших);
- Оглядові (для SEO блогів це grabr.ru, seominds.ru, sloger.net, korica.info і ін.);
3. Розмістити повну статтю на тематичних форумах. Знайдіть ті форуми, на яких знаходяться люди, які найймовірніше зацікавляться вашими матеріалами і дякуватимуть за публікацію і ставитимуть на вас заслання;
4. Знайти хороші статейні майданчики. Критерієм хорошого майданчика для статей повинна служити його відвідуваність, оскільки вам потрібна, перш за все, аудиторія. Тут варіантів безліч, для кожної тематики є свої майданчики, шукайте їх і публікуйте там матеріали (можливі платні варіанти);
5. Використовувати соціальні мережі. Дуже важливий елемент. У соціальних мережах створюються різні групи “по інтересам”. Знайдіть таку групу або створіть свою і навіть одне заслання “в тему” може залучити на ваш сайт більше трафіку і, відповідно, більше природних заслань;
6. Брати участь у відповідях на Google, Mail.ru або Яндексі. Шукайте питання на цих сервісах і відповідайте на них, посилаючись на вже готовий матеріал. Цей спосіб приноситиме вам трафік дуже довгий час.
7. Шукати інші майданчики. Шукайте ті місця, де ваші посилання принесуть користь, будуть темтичними і не виглядатимуть як спам. Це може бути twitter, коментарі в блогах, обговорення тим на форумах і багато що інше.

2 комментария:

  1. Дуже цікава тема для обговорення.Звичайно статті, новини треба розміщувати. Дуже багато цікавою інформації є в них. Але звичайно треба рекламувати їх та привертати до них увагу.

    ОтветитьУдалить
  2. Тема є досить актуальною в наш час, тому що створення комерційних сайтів то є дуже вигідна справа. Але щоб ваш сайт був успішним, як і в будь-якому бізнесі, треба знати певні "ноу-хау".

    ОтветитьУдалить